Tavaszi kopogtatók

Rövidesen beköszönt a meteorológiai tavasz, amely meleg fuvallatokat és bimbózó rügyeket hoz magával. Éled a természet, amellyel együtt mi és lakókörnyezetünk is megújulhatunk. Egy izgalmas tavaszi kopogtatódísszel tavaszi hangulatot csalhatunk otthonunkba, illetve mások számára is azt üzenhetjük, hogy nálunk már beköszöntött a tavasz. Jelen bejegyzésben kreatív kopogtató ötleteket mutatunk be, amelyeket ha kellő kreativítással Ti is látványos kopogtatókat készíthettek.

Romantikus kopogtatók

A klasszikus, franciás életérzést nyújtó kopogtatók alapja a sok-sok virág, minden mennyiségben és minőségben. Készíthetünk olyan kopogtatót, amelyben a virágokat kombináljuk zöldekkel, színes szatén, vagy organza masnikkal. Abszolút trendinek számít az olyan szerkesztés, amelyben nem borítjuk be a teljes kopogtató alapját képező koszorút, hanem csak egy kevés szakaszát. Teljesen mindegy, hogyan döntünk; egy színes, virágok által dominált koszorú vidámságot és tavaszi életérzést kölcsönöz.

tavaszi tulipános kopogtató

Minimalista kopogtatók

Óriási divatnak örvend a minimalizmus mind a lakberendezés, mind a virágkötészet területén is, főleg a fővárosban, illetve külföldön. Az irányzat lényege a virágkötészetben, hogy kevés színes virágot alkalmaznak, amit lehet puritán módon, egyszerűen készítenek el. Kedvelik a hangsúlytalan, pasztelles növényeket, magvakat, terméseket. A minimalizmus hívei gyakran dolgoznak olyan alapanyagokból, amelyek a réteken, a természetben vadon is megtalálhatóak. Csomagolóanyagok közül pedig preferálják a könnyen lebomló, szintén puritán papír csomagolókat. A kopogtatók tekintetében is készíthetünk ízléses, minimalista darabokat, amennyiben tisztában vagyunk az irányzat alapelveivel. Annak ellenére, hogy nagyon egyszerűnek tűnik, nagyon nehéz a semleges elemeket úgy kombinálni, hogy igazán vagány darabokat kapjunk. A lényeg: merjünk merészek lenni!

tavaszi minimalista kopogtató

Csipkeszalag, gyűrűk

A csipke a vintage jegyében indult hódító útjára. A csipkeszalagot, amelyet tekercsben meg lehet vásárolni, nagyon sokféle célra felhasználhatjuk. Az esküvői dekorációknál gyakran használjuk asztaldíszek elemeként, amely során szimplán lelógatjuk a magasan elhelyezkedő tálból. Mivel nagyon semlegesek, ezért érdemes színes szalagokkal kombinálni. Az alábbi képen egy olyan kopogtatót láthatunk, amelynél dominálnak a szalagok, és köztük a csipke is. Mint láthatjuk, a kreativitásnak semmi sem szabhat határt, ha kopogtatóról van szó.

Vélemény, hozzászólás?